Pogoji poslovanja

Naročanje vzorcev

Stranka lahko naroči vzorec artikla. Pri tem se ji zaračunajo vrednost vzorca, manipulativni stroški ter strošek pošiljanja (po ceniku pošte Slovenije).

Naročila

Prodaja je namenjena pravnim osebam razen, če ni drugače navedeno. Naročila sprejemamo na navedene kontakte na naših spletnih straneh. Na željo stranke se lahko dogovorimo za predstavitveni sestanek.

Potrditev naročila

Najkasneje v 24 ur po prejemu vašega naročila vam pisno po elektronski pošti javimo okviren rok dobave.

Tisk

Cene v ceniku ne zajemajo dotiska, vezenja, gravure ali posebne embalaže, kar je predmet posebne ponudbe, ki je odvisna od vrste artiklov, količine, števila barv, postopka ipd. Ob naročilu 100 kosov izdelkov ali več, na vašo željo izdelke opremimo z obešanko z vašim logotipom (tisk je vključen v ceno). V tem primeru nam na elektronski naslov pošljite vaš logotip v vektorskem zapisu ter številko barve po pantone skali. V kolikor poslan logotip ni v vektorskem zapisu, oblikovanje logotipa dodatno obračunamo. K stroškom nakupa blaga je potrebno  prišteti stroške priprave na tisk, dotiskov (sitotisk, tampotisk, vezenje, lasersko graviranje …). Stroški dotiskov se zaračunavajo individualno in se obračunavajo glede na tehniko dotiska, barvno paleto in količine odtisov.

Plačilni pogoji

Vse cene so brez ddv-ja, razen, če je drugače navedeno. V primeru, da blago ni plačano po predračunu, postane naročilo za prodajalca obvezujoče po prejemu kvalitetnega instrumenta zavarovanja plačila. O vrsti in načinu zavarovanja plačila odloča prodajalec. Naročeno in dobavljeno blago ostaja last prodajalca, dokler ni v celoti plačano. V primeru zamude plačila obračunamo zakonite zamudne obresti.

Rabati

Z vsemi zainteresiranimi pravnimi osebami bomo rabat za nadaljnjo prodajo določili v skladu s količino naročenega blaga.

Popusti

Morebitni popusti veljajo za prednaročila, naročila v večjih količinah za končnega kupca in za plačilo po predračunu.

Dobava blaga

Dobavni rok za naročeno blago je naveden v vsaki ponudbi posebej. Pri naročilu tiska se rok dostave podaljša za čas, ki je potreben za tisk – to je cca. do deset delovnih dni. Kupec je seznanjen, da so dovoljena manjša odstopanja blaga, razvidnega iz kataloga, tako po barvi, dimenzijah ali materialu. Naročeno blago prodajalec dostavi kupcu s pošto. Stroške dostave krije kupec po ceniku pošte Slovenije, razen če ni v ponudbi drugače navedeno.

Končne določbe

Morebitne reklamacije je potrebno vložiti pismeno, in sicer najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga in morajo biti ugotovljene komisijsko in z zapisnikom. Reklamacija ne velja za blago s tiskom, če tisk ni bil naročen pri prodajalcu. Pri tisku kataloga in cenika lahko pride do napak, na katere ne moremo vplivati in zanje ne odgovarjamo. V primeru odstopanja cen ali tehničnih podatkov, vas bomo ob vašem naročilu o tem obvestili.

V primeru, da je določeni artikel razprodan, prodajalec ne more jamčiti ponovne izdobave tega artikla. Slike artiklov so simbolične. Kupec je seznanjen, da so dovoljena manjša odstopanja po barvi, dimenzijah ali materialu.

Dekorativni material je vključen v ceni artikla, razen če ni drugače navedeno. Slike nekaterih artiklov so simbolične. V primeru, da zaloga artikla poide, prodajalec ne jamči ponovne dobave tega artikla. Za vse informacije smo vam na voljo na  naslovu: AGARIC d.o.o., Tržaška cesta 23, 2000 Maribor, v naši vzorčni sobi pa si lahko ogledate razstavljene izdelke.

Vse spore iz te pogodbe bosta strani reševali sporazumno. Če sporazuma ne bi mogli doseči, bo spor reševalo okrožno sodišče v Mariboru.

Kupec je seznanjen in se strinja s splošnimi pogoji naročanja, plačil, dobave in prevzema blaga.

Slike so simbolične in se od samih izdelkov lahko delno razlikujejo.

Dostava blaga

Naročeno blago hitro, varno in zanesljivo dostavljata naša pogodbena partnerja POŠTA SLOVENIJE in DPD. Pri nakupu nad 250,00 EUR je poštnina brezplačna, za manjše nakupe zaračunavamo pavšalni znesek poštnine 5,00 EUR za dostavo na območju Slovenije. Za pošiljke v druge države je cena navedena ob vpisu države pri naročilu. Embalaže in pakiranja ne zaračunavamo, razen, če ni to izrecno zapisano.

V primeru težav z dostavo vaše pošiljke ali morebitnih poškodb se obrnite na dostavljalca (POŠTA SLOVENIJE ali DPD). Naprošamo vas, da o morebitnih težavah obvestite tudi nas. 

Vsi izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem času. Za blago iz zaloge v večini primerov zagotavljamo pošiljanje v 2-7-ih delovnih dneh. Izjema so dobave brendiranih artiklov in naročil blaga iz Azije. Za ta naročila vam bomo dobavni rok navedli v ponudbi. Če želite pred naročilom biti prepričani o dobavnem roku, nas kontaktirajte ali pa oddajte zahtevek za ponudbo. Status vašega naročila lahko spremljate v zavihku Moj račun. V primeru, da kakšnega naročenega artikla trenutno ni na zalogi, vas bomo o dobavi obvestili po elektronski pošti ali telefonu. Za dostavo izven območja Slovenije je čas dostave odvisen od oddaljenosti. 

Vračilo naročenega blaga

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Za uveljavljanje vaše pravice do odstopa od pogodbe morate z jasno izjavo (npr. pismo, poslano po pošti ali e-pošti) o vaši odločitvi obvestiti podjetje AGARIC. d.o.o., da odstopate od navedene pogodbe. Za to lahko uporabite tudi obrazec za preklic, ki pa ni predpisan. Podjetje AGARIC d.o.o. mora po odstopu od pogodbe kupcu vrniti vsa opravljena vplačila. Vračilo vplačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče oziroma najkasneje v štirinajstih (14) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Za vračilo vplačila uporabljamo isto plačilno sredstvo, kot ste ga vi uporabili pri prvotni transakciji, razen če je bilo z vami izrecno dogovorjeno drugače. Vračilo vplačila lahko zavrnemo, dokler ne prejmemo vračila blaga ali dokler ne predložite dokaza, da ste blago poslali nazaj, glede na to, kar je prej.

6. odstavek 43 d. člena ZVPot določa, da v primeru, da je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga mora vrniti podjetju nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Naslov za vračilo blaga v Sloveniji je:

AGARIC d.o.o. (vračilo spletnega naročila)
Tržaška cesta 23,
2000 Maribor

Stroške povezane z vračilom blaga nosi kupec. Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, neuporabljene in v originalni embalaži. Priložiti mora kopijo računa. Oblačila, spodnje perilo, dodatki, ki so predmet vračila, MORAJO biti etiketirana enako, kot so bila ob prevzemu, prav tako NE smejo kazati sledi nošenosti, uporabe ali poškodb. Kupec nima pravice vračila blaga v primerih ko je bilo blago izdelano po natančnih navodilih naročnika. 

Za vse nejasnosti ali dodatne informacije smo vam na voljo v času poslovanja na telefonski številki 02 621 04 12.

Sklenjene pogodbe so shranjene v pisni obliki v poslovnih prostorih podjetja AGARIC d.o.o., Tržaška cesta 23, 2000 Maribor. Kopijo pogodbe lahko kupec zahteva pisno.

Informacije o brendiranju

Tamponski tisk: ta tiskarska tehnika je uporabna skoraj za vse podlage in oblike. Zasnova se najprej nanese na kovinsko tiskarsko ploščo s fotografskim postopkom, nakar je s tamponom (guma) prenesemo na artikel. Različne oblike podlag lahko tiskamo z različno oblikovanimi tamponi. Večino artiklov je mogoče tiskati večbarvno. Na naši spletni strani je večina daril izdelana iz sintetičnih materialov, za katere je ta tehnika tiska najprimernejša. Keramične artikle tiskane s tamponom ne pečemo na visoki temperaturi, zato ne moremo garantirati obstojnosti odtisa pri pranju v pomivalnem stroju. V ta namen predlagamo transfer za keramične materiale.

Sitotisk: je tehnika, pri kateri dizajn prenesemo na mrežico (sito), ki ima svetlobno občutljivo zgornjo plast. Film onemogoči ultravijolični svetlobi osvetlitev sita in na teh mestih se oblikuje oblika zasnove. Artikel, ki ga želimo tiskati postavimo pod sito, nakar z prenosom barve skozi mrežico ustvarimo odtis. S to tehniko lahko tiskamo le ravne površine. Večino izdelkov lahko tiskamo večbarvno. Ta tehnika je predvsem primerna za tekstil in izdelke iz poliestra, kot so dežniki, torbe...

Round sitotisk: to tehniko uporabljamo za tisk večje površine kemičnih svinčnikov. Za več informacij nas kontaktirajte.

Sitotisk transfer: dizajn odtisnemo v sitotisk tehniki na poseben papir, ki ga imenujemo transfer. Le tega nato prenesemo z temperaturno stiskalnico na artikel. V večini primerov se ta tehnika uporablja za tekstil, dežnike, torbe... Nekateri izdelki iz naše ponudbe se lahko tiskajo v sitotisk tehniki le v eni barvi, z uporabo transferja pa jih lahko potiskamo tudi več barvno. Sitotisk transfer uporabljamo tudi za tisk zelo majhnih detajlov, z dodatkom lepila pa dosežemo tudi zelo veliko vpojnost barv v osnovni material.

Digitalni transfer: s tiskalnikom je logotip digitalno natisnjen na posebno folijo, katero lahko tudi obrežemo v želeni obliki. Takšen transfer prenesemo na artikel s toplotno stiskalnico. Ta tehnika je uporabna za vse vrste tekstilnih izdelkov, sploh pri color dizajnih in manjših serijah.

Digitalna nalepka: s tiskalnikom digitalno natisnemo logotip na samolepilno folijo. Po potrebi nalepko tudi računalniško obrežemo, nakar jo nalepimo na površino artikla. Oblike obreza so možne le na dizajnih, ki dovoljujejo "en rez".

Transfer za keramiko: na transferni papir s sitotiskom odtisnemo logotip, nakar ga prenesemo na keramiko. Artikel zapečemo v peči pri temperaturi višji kot 700°C. Tokom procesa žganja se pore v keramiki odprejo in posrkajo vase barvo. Ko se izdelek ohladi, se barva ne da odstraniti z nobenim od običajnih procesov čiščenja in pranja keramike.

Vezenje: je tehnika, kjer logo všijemo na izdelek. Uporabna je za kape, majice, jakne, torbe... Cena vezenja je odvisna od števila vbodov in velikosti logotipa. Pri prvem vezenju je potrebno izdelati program, ki je uporaben tudi pri naslednjih vezenjih enakega logotipa. Število barv pri vezenju ne vpliva na ceno, je pa omejeno na 15 pri enem vezu.

Lasersko graviranje: je metoda brandiranja, kjer logo vžgemo v material. Laserski žarek je nadziran digitalno, preko računalnika, zato je rezultat zelo kvaliteten. Barva izdelanega logotipa je odvisna od podlage in spodnjih plasti obdelovanca. 

Slepi tisk: je tehnika, kjer z reliefnim žigom, logo odtisnemo na izdelek. To tehniko lahko uporabljamo predvsem na usnjenih izdelkih. S podlaganjem folij, lahko dosežemo tudi zlat, srebrn ali efekt kakšne druge barve.

Doming: je kombinacija izpisa logotipa na nalepki in dvokomponentne epoksi smole, ki da logotipu poudarek v obliki mehurčka. Smola je kristalno prozorna, varuje spodnjo sliko pred praskami in ji daje dodatno dimenzijo.

Digital printing: je inkjet tehnika tiskanja na ravne, kakor tudi 3D oblike artiklov. Skoraj vsak izdelek lahko tiskamo direktno v zelo visoki kakovosti. Dizajn je vedno tiska v color tehniki, zato so podrobnosti dobro vidne. Od preprostega besedila, do visoko ločljive slike, vse je možno.

Tehnična opozorila:

Odtisnjene barve lahko odstopajo zaradi različne vpojnosti podlage.

Kot definicijo barv uporabite Pantone Color Guide (C) coated lestvico.

Oprijem barve na kovinskih in kromiranih izdelkih morda ne bo optimalen in Agaric poslovna darila ne morejo biti odgovorna za ta pojav.

Na kovinskih izdelkih se lahko barvni odtis v kontaktu z ostrimi predmeti poškoduje. Ta pojav je zelo verjeten pri kovinskih obeskih za ključe. V takšnih primerih predlagamo lasersko graviranje.

Pri grobih tekstilnih površinah ne moremo zagotoviti 100% pokritosti s sitotisk tehniko. V takšnih primerih svetujemo sitotisk transfer.

Okrogli artikli imajo omejeno področje tiskanja.

Datoteke pošiljajte v naslednjih formatih:

Vektorske EPS, AI, CDR

Tiff, JPG: minimalna resolucija 600 dpi za izdelavo linij (logtipi, grafike...), 300 dpi sivine ali rasterske motive (slike)

PDF Format (najvišja kvaliteta) brez kompresije.

Iz slik resolucije 72 dpi ali manj ne moremo izdelovati brandinga!

Uporabite naslednje programe:

Adobe Illustrator, Photoshop, Corel Draw

Vaša besedila vedno pretvorite v krivulje. V primeru, da potrebujete kakšne informacije o pripravi datotek za tisk, nas kontaktirajte.

AGARIC d.o.o. po potrebi pakirajo in pošiljajo tudi izven količin, ki so navedena na naši spletni strani. To velja tudi za pakiranje v PVC vrečke. Vsaka reklamacija mora biti izvršena v 14-dneh po prejetju blaga. Po tem roku žal ne moremo zagotoviti preverjanja upravičenosti. AGARIC d.o.o. predpostavlja, da so vse grafične predloge proste avtorskih pravic ali pa da ima naročnik te pravice urejene na kakršenkoli način in zaradi tega ne prevzema nobene odgovornosti.